Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ramaskri mot Macrons ordval

Frankrikes president Emmanuel Macron får kritik för sitt uttalanden om arbetare vid ett besök på en lärlingsutbildning. Och nu får han löpa gatlopp i sociala medier.Bild: Ludovic Marin/AP/TT
Efter ett ovanligt vulgärt ordbruk befinner sig Frankrikes president Emmanuel Macron i en hård kritikstorm.
Under ett besök på en lärlingsutbildning sade han att "vissa människor borde, i stället för att förstöra allt, hellre se om de kan få några jobb". Han refererade till arbetare på ett krisande företag i närheten som demonstrerat i oro över förlorade arbetstillfällen.
Uttalandet gjordes på onsdagen och på torsdagen rådde ett ramaskri i landet. Många politiker från höger till vänster uttrycker ilska över Macrons kommentar som de anser vara respektlös mot de arbetslösa. Även i sociala medier får han löpa gatlopp.
Macrons popularitet har dykt i samband med att hans regering har börjat införa reformer på arbetsmarknaden. Allt oftare kritiseras han för att vara "de rikas president".
Gå till toppen