Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Redhawks danske jätteback gör debut för Pantern

Backtalangen Malte Setkov har redan gjort A-lagsdebut för Malmö Redhawks. Nu ska den artonårige dansken även testas i allsvenskan med Pantern.

Malmö Redhawks Malte Setkov.Bild: MAGNUS LEJHALL
– Han har tränat med oss i dag. Tanken är att han ska spela mot Leksand. Malte ser jättebra ut. Han får gå in och spela powerplay direkt. Malte är en sån kille, säger Panterntränaren Håkan Åhlund om jättebacken [198 centimeter].
Pantern möter klassiska Leksand i Isstadion på fredagskvällen.
– Vi ska försöka spela vårt spel och få Leksand att följa oss. Sedan har de skickliga spelare som Mattias Ritola, som inte ska ha all tid i världen, säger Håkan Åhlund.
Forwarden Emil Sandin är tillgänglig för comeback, men backen Anders Grönlund är uppsatt på skadelistan efter att ha fått en puck på halsen i mötet med Karlskoga. Backen Hugo Danielsson på väg tillbaka. Centern Oscar Nord är långtidsskadad.
Gå till toppen