Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rögletränaren: "Vi släpper in mål som jag aldrig har sett förut"

En ny storförlust på hemmaplan och ett nytt haveri i försvaret. "Vi släpper in mål som jag aldrig har sett förut", säger Rögletränaren Anders Eldebrink.

Anders Eldebrink.
Efter det galna derbyt mot Malmö och två poäng i lördags undrade många om Rögle kunde surfa vidare på vågen mot Djurgården.
Svaret blev ett rungande nej. 2–6 i baken och nu har Rögle släppt in 30 mål på fem matcher.
– Djurgården var mer intensiva och fysiska än vi. De fick ledningen i matchen och sen jagade vi, men kom inte alls upp i intensitet. Vi såg små ut, säger Anders Eldebrink.
Sex insläppta mål – ett snitt på samma siffra.
– Det är inget bra snitt, men vi får jobba på det.
Men vad beror det på?
– Ja, du ser väl hur målen ser ut... en del slumpmål och jag tycker att killarna är lite oroliga. De spelar inte ut och jag vet inte om de är låsta eller inte vill ta kampen. Det ser ju konstigt ut, vi släpper in mål som jag aldrig har sett förut.
Vad beror det på?
– Det vet jag faktiskt inte, vi jobbar med det. Jag tror att de är lite stressade, tyvärr.
Är du stressad?
– Jag? Nej, jag är inte stressad. Du behöver inte bekymra dig om min situation, jag klarar mig.
Du säger att spelarna är stressade – hur jobbar man som tränare och ledare då?
– Vi jobbar givetvis med dem och har försökt att vara konsekventa i veckan. Vi har inte skällt på dem, jag tror inte att det hjälper. Vi försöker som tränare att hitta nycklar för att det ska lossna och de måste ta ansvar för sitt jobb i femman på isen, säger Anders Eldebrink.
– Vi kan inte tappa markeringar som vi gör, det är en ansvarsgrej. Det är många individuella grejer som händer som jag inte sett förut.
Känner du att ni tränare når fram till spelarna?
– Ja, det hoppas jag och tror att vi gör. Det gäller att överföra träningar till match också, säger Anders Eldebrink.
SHL

Matchfakta

Rögle– Djurgården 2– 6 (0–2, 1–2, 1–2)

Första perioden: 0–1 (14.11) Marcus Fagerudd (Patrik Lundh, Rene Bourque), 0–2 (17.26) Henrik Eriksson (Niclas Bergfors, Lukas Vejdemo).

Andra perioden: 0–3 (5.11) Henrik Eriksson spel fyra mot fem, 1–3 (6.11) Ludvig Rensfeldt (Juhamatti Aaltonen, Ted Brithén) spel fem mot fyra, 1–4 (11.23) Rene Bourque (Marcus Fagerudd, Patrik Lundh).

Tredje perioden: 1–5 (0.14) Rene Bourque (Marcus Högström), 2–5 (3.14) Daniel Widing (Edwin Hedberg, Cade Fairchild) spel fem mot fyra, 2–6 (6.48) Andreas Engqvist (Marcus Högström, Linus Hultström) spel fem mot fyra.

Skott: 20–35 (4–15, 5–13, 11–7).

Utv, Rögle: 3x2. Djurgården: 4x2.

Domare: Mikael Holm, Skärhamn, och Patric Bjälkander, Göteborg.

Publik: 3 350.

Gå till toppen