Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Huvudbry efter kryptisk Trumpkommentar

USA:s president Donald Trumps kommentar i samband med en militär sammankomst om att tiden just nu är "lugnet före stormen" har satt igång en våg av spekulationer i Washington. Vad menar han egentligen? Var det ett skämt?

USA:s president Donald Trump, i mitten till höger, tillsammans med toppskiktet av amerikanska militärer. Efter mötet uttryckte sig Trump kryptiskt om att vi nu befinner oss i "lugnet före stormen".Bild: Pablo Martinez Monsivais /AP/TT
Nej, det var inga förflugna ord av presidenten, enligt Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders. Trumps uttalande ska ses i skenet av hans filosofi att aldrig tala om detaljer, förklarar hon.
– Jag anser att man ska ta på allvar att presidenten skyddar det amerikanska folket, han är väldigt tydlig med att det är hans främsta prioritet och om han bedömer att det kräver handling, så kommer han att vidta sådana, betonade Huckabee Sanders vid en presskonferens i Vita huset på fredagen efter att en våg av frågor ställts om Trumps uttalande kvällen innan.
Det var då som Trump hade överläggningar med toppskiktet bland amerikanska militärer under dagen. Inför kvällens middag med militärerna och deras respektive ställde presidenten och hans hustru Melania Trump upp sig för fotografering tillsammans med sina gäster.
– Vet ni vad det här är? Det kanske är lugnet före stormen, sade Trump kryptiskt och fick genast frågor från journalister på plats om vad han menade med det.
– Det kan vara lugnet, lugnet före stormen, upprepade den amerikanske presidenten.
Journalisterna fortsatte pressa på med frågor, och undrade om Trumps uttalande hade något med Iran eller terrorgruppen IS att göra.
– Vi har världens främsta militärer här i rummet. Det kan jag säga er, och vi kommer att ha en fin kväll, tack för att ni kom.
Ytterligare en journalist lyckades återigen ropa en fråga om vad han menade.
– Ni få se, svarade Trump innan alla medierepresentanter fick lämna rummet.
Hela fredagen spekulerades det i olika amerikanska medier om vad presidenten egentligen hade menat med sitt uttalande, och när det blev tillfälle att fråga igen på eftermiddagen upprepade han bara sina ord:
– Ni får se.
Gå till toppen