Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-profilen får nytt uppdrag - i division 3

Jörgen Pettersson har hittat en ny klubb. Den tidigare landslagsanfallaren blir assisterande tränare i IF Lödde i division 3.

Jörgen Pettersson.
Med två omgångar kvar ligger IF Lödde på sjundeplats i tabellen. Men klubben blickar redan framåt. Till nästa säsong förstärker man med Jörgen Pettersson, som framför allt ska fokusera på lagets offensiva spel.
Som spelare var Jörgen Pettersson en fruktad målskytt. Han skördade framgångar i allsvenskan med Malmö FF och Landskrona BoIS samt i Bundesliga med Borussia Mönchengladbach och Kaiserslauten. Åtta mål på 27 landskamper har han också hunnit med.
Tränarkarriären har inte varit lika framgångsrik. Jörgen Pettersson var assisterande tränare till Rikard Norling i Malmö FF 2012. Året därpå fick han huvudansvaret för Landskrona BoIS i superettan, men fick sparken sommaren 2014.
Följande vinter tog han över Högaborg. De två senaste säsongerna har han tränat Teckomatorp i division 5.
Huvudtränare i Lödde är Georg "Rossi" Eterovic, som Jörgen Pettersson hade som assisterande tränare i Landskrona - ombytta roller, således.
Jörgen Pettersson i en match mot Italien 2000.Bild: BJÖRN LINDGREN
Läs alla artiklar om: Fotboll: MFF 6 oktober
Gå till toppen