Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pantern sänkte Leksand med en sekund kvar

Pantern sänkte Leksand i en rysare. I förlängningens sista sekund avgjorde Axel Wemmenborn, 3–2. – Jag hade ingen koll på tiden alls, sa han med ett leende.

Med en sekund kvar av förlängningen avgjorde Axel Wemmenborn för Pantern mot Leksand, 3–2. Han hade en stor kväll med två mål. De två första för säsongen.Bild: PETTER ARVIDSON
Pantern vann inte läktarkampen mot Leksand, som hade med sig ett stort följe (publiksiffra 1235) till Isstadion, men på isen drog Malmölaget det längsta strået.
Till slut.
Pantern hade tre poäng inom räckhåll, men fick nöja sig med två.
Tobias Ekberg gjorde 1–0 i powerplay med ett slagskott från blålinjen.
Efter 12.14 i den tredje perioden utökade Pantern försprånget till 2–0. Olle Liss grävde fram pucken bakom kassen och serverade Axel Wemmenborn.
Allt kändes klappat och klart för Pantern.
Knappt två minuter senare reducerade emellertid William Wikman för Leksand. Med 47 sekunder kvar kom kvitteringen genom Johan Porsberger.
– Det var lite slarv från vår sida, sa Axel Wemmenborn.
I förlängningen fick Dennis Svensson fram pucken till sin Kristianstadskompis Axel Wemmenborn, som avgjorde med ett kyligt mål, 3–2.
Med en sekund kvar.
– Dennis gjorde ett bra jobb och jag var ganska fri med målvakten. Jag visste att det inte var mycket tid kvar, men inte att det var precis på sekunden.
Moralhöjdare att vinna så här?
– Ja, starkt att ta den här bonuspoängen. Vi krigade på riktigt bra. En laginsats, sa Axel Wemmenborn.
Det är något med Pantern och målvakter. Ta bara Oscar Alsenfelt, Jonas Gunnarsson, Viktor Andrén och Tex Williamsson.
Den här säsongen verkar Robin Jensen bli förstemålvakten. Hittills har han överträffat Jonatan Bjurö.
Mot Leksand stod Robin Jensen för en solid insats.
– Jag är aldrig nöjd med att släppa in mål. Men kul att slå anrika Leksand, känns ändå som om vi skulle ha stängt matchen och tagit tre poäng.
Robin Jensen är en stockholmare med Norsborg som moderklubb, men har fått en stor del av sin hockeyuppfostran i Djurgården.
21-åringen fick aldrig fäste i Stockholms SHL-bidrag. Förra säsongen stack han till Kallinge/Ronneby i division 1.
Blekinge blev en mellanstation på vägen till Malmö.
– Pantern är en bra organisation och har ett spel som gynnar oss målvakter, det ska bli ett intressant år, sa Robin Jensen.
Redhawkslånet Malte Setkov? Jodå, den artonårige backen klarade sig alldeles utmärkt i sin debut för Pantern. Stabil, mogen och passningssäker.
Gå till toppen