Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Läsartext: Ni borde ta Lunds företagsklimat på allvar

Lund har sjunkit som en sten efter maktskiftet till vänster, menar Philip Sandberg (L).Bild: Ingemar D Kristiansen
Återigen lyckas socialdemokraten Per Almén med konststycket att gå i opposition mot sig själv, trots att han och hans partikamrater styr Lunds kommun.
Läs mer: Svenskt näringslivs rankning säger inget om företagens förutsättningar
Han raljerar, precis som kommunstyrelsens ordförande Anders Almgren (S), över resultatet i Svenskt Näringslivs rankning över företagsklimatet i Sveriges kommuner. Det är en ranking som, precis som alla andra sådana, har sina brister. Men det finns mycket att lära av den också.
Lund har sjunkit som en sten efter maktskiftet till vänster och ligger nu på pinsamma plats 132. Istället för att fråga sig varför företagen upplever att företagsklimatet stadigt försämras i kommunen och fundera på hur vi ska bli bättre går Lunds socialdemokrati till angrepp mot rankingen. Hade de lagt samma energi på att hitta nya lösningar som de lagt på att misskreditera själva rankingen hade Lunds företagsklimat sannolikt blomstrat.
Fler jobb och fler företag är grunden i all välfärd. Det är därför vi måste arbeta mer med till exempel bemötande, minskade handläggningstider, inkubatorer, mentorskap och marktilldelning för att förbättra vårt företagsklimat. Lund kan bättre än så här.

Philip Sandberg (L)

Oppositionsråd i Lunds kommun
Läs mer: Vi vill ha din åsikt – så här gör du
Gå till toppen