Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rallyförare ger upp vinsten – för att rädda en hund

För rallyföraren Carlos Matos är det ingen tvekan – vissa saker är värda att förlora för. ”Om det hade hänt igen idag, hade jag gjort exakt samma sak.”

Rallyföraren reagerade blixtsnabbt när hunden dök upp framför bilen. Skärmdump från Youtube.
Rallyföraren Carlos Matos deltog nyligen i tvådagarstävlingen Constalica Rallye Vouzela genom Portugals bergslandskap när en hund plötsligt dök upp på den dammiga vägbanan, skriver The Dodo.
Carlos Matos som vunnit tävlingen tre gånger tidigare gav upp sin chans till den översta pallplatsen när han i en blixtsnabb reaktion lyckades få stopp på bilen som rusade fram i 140 km/h. Den förskräckta hunden klarade sig oskadd undan och rusade i säkerhet.
Matos lyckades efter en liten stund svänga rätt bilen och fortsatte tävlingen till publikens förtjusning. Och får vi anta – hundens.
Det blev ingen vinst för Carlos Matos den här dagen, men det är inget han ångrar. För tävlingens arrangörer berättar han att han har fem egna hundar, rapporterar The Dodo.
”Om det hade hänt igen idag, hade jag gjort exakt samma sak.”
Gå till toppen