Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Hemmaplan

Torn klart för division 1

Torn gjorde vad man skulle: klev upp i banan, visade att man ville avgöra racet själva och stängde matchen mot Vimmerby med ett mål i vardera halvlek. Någon koll på övriga resultat hade tränaren Rickard Ringhov inte förrän i sista minuten, då han insåg vad som höll på att hända.
– Otroligt, det är så svårt att sätta ord på detta. Tre seriesegrar på åtta år och nu ska Torn spela i ettan nästa år. Kanske på Kopparvallen, kanske på Ullevi? Otroligt. Det är en underbar resa vi gjort, jublade han.
Torn har ett imponerande facit i år: två förluster på 25 matcher hittills och serieledning mer än halva säsongen. Efter en vår då det mesta stämde hamnade man i en svacka i början av hösten, men fortsatte att ta poäng.
– Det är en styrka vi haft, helt klart. Det finns en anda i den här föreningen, ett kollektiv med vinnarskallar. Många har varit med på hela resan och de nya som kommit in har blivit en del av samma anda, menade Richard Ringhov.
Just kollektivet, att få alla att dra åt samma håll, har varit Stångbylagets nyckel. Efter seriesegern var klar, hyllade Ringhov framför allt spelarna som normalt sett stått lite vid sidan av.
– Det finns en 7-8 spelare som inte fått så mycket tid men ändå tränat vecka efter vecka, inte gnällt. Det har sagts många gånger hur viktig den typen av spelare är och det är de för oss också.

Division 2 södra Götaland HERR

2
Torns IF
  • (1-0)
0
Vimmerby IF

Målskyttar

  • André Johansson
  • Niclas Lundberg
    Gå till toppen