Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Svängigt när Rosengård besegrade Djurgården

FC Rosengård fortsatte att pendla kraftigt i prestationen. Segern mot Djurgården kom efter en strålande första halvlek och en dyster andra. "Det positiva var att vi vann och gjorde sex mål med tanke på hur det har sett ut tidigare", sa Caroline Seger, efter 6–3 (4–1).

Ella Masar gratuleras efter Rosengårds tredje mål.Bild: AVDO BILKANOVIC
Det fanns glädjeämnen att ta med sig för FC Rosengård när laget tog sin första seger i allsvenskan sedan Malmöderbyt den 30 augusti.
Ett offensivt fyndigt spel som genererade mycket målchanser och fyra mål i den första halvleken var det som gladde nya tränaren Malin Levenstad mest – förutom att laget tog tre viktiga poäng.
– Det var länge sedan vi skapade så mycket chanser. Vårt anfallsspel från den första halvlek är något som vi ska bygga vidare på. Även känslan som vi hade i första halvlek är något som i borde ta med oss för det såg ut som om vi vågade tro på det vi gjorde, gick för varje situation och litade på varandra, sa Malin Levenstad som såg lättad ut efter seger.
Segern såg kassaskåpssäker ut efter första halvleken, men det skulle bli mycket nerver i andra halvleken. Rosengård kom ut bleka och aningen oinspirerade efter paus och bjöd in Djurgården som reducerade till 4–3 halvvägs in i halvleken.
– Jag tycker faktiskt att vi satte oss i en del svåra situationer redan i första halvleken, men Djurgården förvaltade inte det då. I andra halvlek gjorde vi sedan allt det som vi i pausen tryckte på att vi inte skulle göra. Inte slappna av utan fortsätta, men där blev det tvärtom. Det blev som det sett ut tidigare med mindre energi och slarvigt spel, tyckte Caroline Seger.
Alla tre Djurgårdsmålen kom efter ett passivt och nonchalant agerande av hemmaförsvaret. Framför allt var det tamt i eget straffområde.
Den efterlängtade trepoängaren kunde FCR räkna hem först när Ella Masar gjorde sitt andra mål i matchen i den 89:e minuten. På en straffretur kunde sedan Caroline Seger göra 6–3 på övertid.
– Vi hade en spelglädje och en attityd i den första halvlek som var väldigt positiv. Därför var det också skönt att gå ifrån matchen med en vinst – den andra i rad [även seger i veckan mot Cluj i Champions League], sa Caroline Seger som blickar fram mot onsdagens Champions League-returmöte samt en fortsatt kamp att säkra andraplatsen i allsvenskan.
– När guldet känns ganska långt borta vill vi inte tappa andraplatsen som innebär nytt Champions Leaguespel nästa säsong.
Gå till toppen