Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

May hintar om Johnson framtid

Storbritanniens premiärminister Theresa May signalerar att hon funderat på att nedgradera utrikesminister Boris Johnson, enligt The Sunday Times som intervjuat henne.

Storbritanniens premiärminister Theresa May.Bild: Yui Mok/AP/TT
Hennes uttalande kommer efter att hon fått utstå skarp kritik från det egna Torypartiet den senaste veckan.
Johnson har uttryckt sin lojalitet, men beskylls av vissa av Mays allierade för att underminera henne genom att föra fram sin egen vision av Storbritanniens utträde ur EU.
– Det har aldrig varit min stil att undvika en utmaning och jag kommer inte att börja nu, säger May till tidningen, som tolkar det som en signal på att hon är beredd på att föra in nya ministrar i sin regering och peta dem som har orsakat henne problem.
– Jag är PM (premiärminister), och en del av mitt arbete är att se till att jag alltid har de bästa människorna i min regering, för att göra det bästa av den stora talang som finns tillgänglig i partiet.
Mays administration vill inte kommentera tidningens artikel i nuläget och säger att de ännu inte hade sett intervjun.
May har tappat i popularitet inom det egna partiet sedan hon utlyste nyval i juni där Torypartiet förlorade sin majoritet i parlamentet.
Johnson, som allmänt sett ses som en potentiell kandidat till det konservativa ledarskapet, skrev en tidningsartikel i förra månaden där han målar ut sin syn på Storbritanniens utträde ur EU. Artikeln publicerades bara några dagar före May skulle hålla ett viktigt tal i ämnet.
I veckan sade förre Toryministern Grant Shapps att May borde utlysa nyval till partiledarposten, och hävdade att han hade stöd av minst 30 parlamentsledamöter.
Gå till toppen