Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ex-Malmöspelarna ska knäcka Redhawks

Bild: BILDBYRÅN
Två gamla Malmöprofiler som försöker kopiera Redhawks stil? Kanske en sanning med modifikation.
Men lite grann har Örebrotränaren Niklas Sundblad sneglat mot sin gamla klubb:
– Topplagen i SHL är fruktansvärt bra och väldigt vältränade. Man ser även hur Malmö har utvecklat sin spelidé. Presspel är spännande, men det krävs en stor motor [läs mer här].
Niklas Sundblad leder Örebro tillsammans med sin gamla parhäst Petri Liimatainen. Båda har gjort avtryck i Malmö.
Niklas Sundblad kom till Skånes största stad 1998 och hade två fina säsonger med 21 respektive 22 mål. Han och Marcus Thuresson bildade ett smart radarpar. Med Thuresson som framspelaren och Sundblad som powerforwarden. Deras vägar hade korsats i Finland, där de tog enorma steg under Vladimir Jurzinov. Den ryske coachens make or break-träning gjorde susen.
Läs också Sundblads stil tar SHL med storm
Så här minns Marcus Thuresson, Rögles nuvarande vd, Jurzinovs hårda regim:
– I början tänkte jag att Jurzinov inte var klok. Vi tränade sex timmar om dagen, totalt elva pass i veckan. Träningsmängden var enorm. På matchdagarna tränade vi två timmar. Lediga dagar fanns inte.
Och du ville säga upp kontraktet efter någon månad...
– Jag var så trött. Men Jurzinov förklarade att det gällde komma över en tröskel, helt plötsligt var det inte jobbigt att springa 15 kilometer [läs mer här].
För Thuresson och Sundblad var tiden med Jurzinov en språngbräda i karriären. Niklas Sundblad följde upp sina två säsonger i Malmö med två poängstarka år i Tyskland. Därefter planade spelarkarriären ut en aning. I återkomsten till Malmö 2003 blev det endast ett mål och fem assist på 50 grundseriematcher.
Petri Liimatainens spelarkarriär var lång som ett ösregn. Han slutade först som 40-åring. Backen gjorde fyra säsonger i Malmö med SM-guldet 1994 som höjdpunkten. Under den andra tvåårssejouren var han dessutom lagkapten säsongen 2003-04. Petri Liimatainen hade flera framgångsrika år på kontinenten, främst i Tyskland.
Som tränarduo skrällde Sundblad & Liimatainen när de förde Ingolstadt till skrällguld i Tyskland 2014.
I januari tog Niklas Sundblad och Petri Liimatainen över Örebro.
Kvällens besök i Malmö arena blir det första för Niklas Sundblad.
Gå till toppen