Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Frostigt efter exfruns första dam-skämt

Ivana Trump, exfru till USA:s president Donald Trump. Arkivbild.Bild: Michael Zorn /AP/TT
USA:s president Donald Trumps exfru Ivana har rört om i grytan genom att skämtsamt referera till sig själv som första dam i samband med att hon i en tv-intervju lanserade sin nya bok "Raising Trump" (ungefär: Att fostra Trump).
– Jag har ett direktnummer till Vita huset men jag vill egentligen inte ringa eftersom Melania är där, säger Ivana Trump i ABC:s Good Morning America.
Melania Trump är presidentens nuvarande hustru och Ivana Trump var gift med Donald Trump mellan 1977 och 1992.
– Jag vill verkligen inte orsaka någon sorts svartsjuka eller något i den stilen bara för att jag är Trumps första fru. Ok? Jag är första dam. Ok?, fortsatte presidentens exfru.
Kort därpå kom det ett uttalande i frågan från Melania Trumps talesperson, där även Melania och Donald Trumps son Barron omnämndes:
"Fru Trump har gjort Vita huset till ett hem för Barron och för presidenten. Hon älskar att leva i Washington och är hedrad över sin uppgift som USA:s första dam. Hon avser att använda sin titel och sin roll till att hjälpa barn, inte till att sälja böcker."
Gå till toppen