Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kockums brandhärjade maskinhall kan bli Malmös nya statliga museum

Ska Malmö få ett nytt demokrati- och migrationsmuseum som ligger i den nyligen brandhärjade Kockumshallen i Varvsstaden? Eller kanske i närheten av den gamla svävarterminalen på Ångbåtsbron? På måndagen visades kulturminister Alice Bah Kuhnke runt i Malmö för att titta på eventuella platser för Rörelsernas museum.

Alice Bah Kuhnke inne i Kockums gamla maskinhall tillsammans med partikollegan Nils Karlsson och Varvsstadens utvecklingschef Hanne Birk.Bild: Moa Dahlin
Diskussionen om att Malmö skulle få sitt första helt statliga museum i form av ett demokrati- och migrationsmuseum med namnet Rörelsernas museum har pågått i några år. Den 20 september beslutade regeringen att ge fem miljoner årligen till att fördjupa arbetet och titta närmare på en eventuell placering av museet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen