MFF

Låsning i ryggen ska inte stoppa Jo Inge Berget

MFF:s norske mittfältare/anfallare Jo Inge Berget ströks strax före avspark mot San Marino i VM-kvalet i förra veckan på grund av ryggont.
Naturligtvis födde det en viss oro, inte minst i MFF:s supporterled.
Men på söndagskvällen satt Berget på bänken (utan inhopp) när Norge besegrade Nordirland i sin sista VM-kvalmatch för denna gången.
Och när MFF drog igång träningen fanns knappast någon oro för Berget.
– Vad jag förstår så fick han en låsning av en typ han haft någon gång tidigare, men nu fanns han ju med i truppen, sa tränaren Magnus Pehrsson.
MFF:s medicinska team har heller inte fått några påringningar från Norge, vilket tolkas som ett hälsotecken.
– Det kan snarare bli så att "JIB" börjar träna tidigare. Egentligen är landslagsspelarna lediga fram till fredagsträningen, men eftersom han inte spelat ska vi ta ett snack om att köra igång tidigare, sa Magnus Pehrsson.
Den landslagsdecimerade truppen gjorde ett första träningspass på måndagen efter fyra dagars ledighet. Det blev ganska lugnt och varade bara ungefär en timme.
Om vi räknar med att det inte är några problem med Jo Inge Berget, så är hela MFF-truppen just nu disponibel med undantag förstås för hälseneskadade Felipe Carvalho och av klubben avstängde Kingsley Sarfo.
Iväg för landslagsspel (U21 på tisdag mot Malta i Helsingborg) är fortfarande Mattias Svanberg, Erdal Rakip, Carlos Strandberg och Franz Brorsson.
Gå till toppen