Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Medan du sov – detta hände i natt

Många barn döda när en båt med flyktingar kapsejsade i Bangladesh, filmproducent sparkas efter sexanklagelser, republikansk senator till hård attack mot Donald Trump – och Henrik Lundqvist storspelade när New York Rangers vann. Det är några av nyheterna som inleder den här veckan.

Många barn döda i flyktingbåtolycka

Minst 12 personer har hittats omkomna efter en båtolycka i en flod nära den bangladeshiska kusten. Många saknas fortfarande. Båten var överlastad med flyktingar ur folkgruppen rohingya och kapsejsade sent på söndagen. Den hade omkring 100 personer ombord. De flesta som hittats döda är barn.
Läs också Minst 12 döda i flyktingbåtolycka

”Trumps vårdslöshet kan leda till världskrig”

Donald Trump riskerar med sina oförsiktiga hot att ställa USA på randen till ett tredje världskrig, varnar den respekterade republikanske senatorn Bob Corker i en tidningsintervju.
– Han gör mig bekymrad. Han skulle bekymra vem som helst som bryr sig om vår nation, säger senatorn, speciellt om Trumps uttalanden om Nordkorea.
Under söndagen kallade Corker Vita huset för "ett vuxendagis" sedan Trump attackerat honom på Twitter.
Läs också "Trumps vårdslöshet kan leda till världskrig"

Filmproducent sparkas efter sexanklagelser

En av Hollywoods mäktigaste filmproducenter får sparken från bolaget han själv grundade. Harvey Weinstein, som producerat filmer som "Pulp fiction" och Oscarsvinnarna "Shakespeare in love", "The reader" och "Chicago", anklagas för att i decennier ha trakasserat kvinnor sexuellt. Kvinnorna har bland annat sagt att Weinstein pressade dem att ge honom massage och att titta på honom naken, ibland mot löften om att hjälpa dem framåt i karriären.
Läs också Weinstein sparkas efter sexanklagelser

Lundqvist storspelade när Rangers vann

Efter två raka förluster i inledningen av årets NHL-säsong tog New York Rangers och Henrik Lundqvist revansch i den tredje matchen. Lundqvist höll nollan mot Montreal och gjorde hela 34 räddningar. Rangers vann matchen med 2-0.
Gå till toppen