Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Danmark

Rysk hackerliga gripen i Danmark – hade nästan en miljon kronor i bilen

Fyra ryska medborgare greps i en bil i centrala Köpenhamn under måndagen. I fordonet fanns nästan en miljon danska kronor. Männen misstänks nu för att ha tömt flera bankomater på pengar genom att hacka dem, skriver danska TV2.

– Det är en grupp med kringresande kriminella som alla har setts begå flera stölder ur bankomater runt om i landet de senaste månaderna, säger Peer Windolf på Köpenhamnspolisen till danska TV2.
Gripandet gick odramatiskt till. I bilen som de fyra männen satt i hittade polisen 970 000 danska kronor i kontanter samt verktyg och elektronik som tros ha använts för att få bankomater att spotta ur sig pengar.
– Gruppen har med en skärbrännare skurit ett hål i bankomaterna, nära knappsatsen. Därefter har de tillsammans med okända hackare via mobiltelefonen fått åtkomst till systemet – och i slutändan pengarna, säger Peer Windolf till TV2.
Det enkla ingreppet ska enligt dansk polis bara ta ungefär 20 minuter att utföra, och får pengar att bokstavligt talat flöda ur maskinen.
Männen hade vid inresan till Danmark hyrt en bil och polisen visste sedan tidigare att de skulle flyga tillbaka till Ryssland under måndagen. Därför kunde man gripa männen utanför deras hotell.
Gå till toppen