Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Skriver om våldet av nödvändighet

En baby ful som en bajskorv. En död kvinna som stiger upp ur sin grav. Ett land där mord och systematiska våldtäkter under många år var en del av vardagen. Brutal verklighet blandas med absurd humor i den indonesiske författaren Eka Kurniawans böcker.

Den indonesiske författaren Eka Kurniawan besökte Sverige under Bokmässan i Göteborg. Han brukar nämnas som en av de viktigaste författarna i Sydostasien just nu.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Det är 15 år sedan han skrev sin debutroman. Men "Skönhet är ett sår" hittar fortfarande nya läsare, den här gången utanför hemlandet Indonesiens gränser. Eka Kurniawan, på Sverigebesök under Bokmässan i Göteborg, har ibland jämförts med Nobelpristagaren Gabriel García Márquez för sitt sätt att använda magisk realism i sina berättelser. Den prostituerade kvinnan Dewi Ayus plötsliga uppståndelse ur graven i boken är ett exempel på hans förkärlek för övernaturliga inslag.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen