Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

MFF-anfallaren bakom ny U21-seger

Skyttekung i U21-landslaget. Nu tar Carlos Strandberg med sig de blågula erfarenheterna till Malmö FF.

Carlos Strandbergs 3–0 betydde också tre poäng till Sverige i ösregnet på Olympia i Helsingborg.
Än så länge mållös i Malmö FF. Men på Olympia i det svenska U21-landslaget gjorde Carlos Strandberg mål två gånger om. Totalt har det nu blivit fem mål på tre matcher för den store anfallaren.
– Klart att det är kul att göra mål, men samtidigt får man inte glömma bort att det här är lagets prestation. Utan passningarna så blir det inga mål. Vi har gjort det bra kollektivt, säger Carlos Strandberg efter klara 3–0 mot Malta i Helsingborg.
Det var en match som hemmalaget på pappret skulle tokdominera. Men på ett regnblött Olympia stretade Malta emot.
Och faktum är att man gjorde mer än så till en början.
Sveriges mittbackspar Franz Brorsson och Filip Dagerstål bjöd på två lägen tidigt i matchen där Maltas Kyrian Nwoko var närmast att såra Sverige.
Förbundskapten Roland Nilsson valde att starta med Alexander Isak tillsammans med Carlos Strandberg på topp. Och även om Alexander Isak numera spelar i Dortmund och Strandberg i MFF så var det AIK-touch på det svenska anfallsparet. Senast de båda spelade tillsammans på Olympia var det i AIK:s färger mot HIF våren 2016.
– Kul att spela med honom igen. Det är en duktig fotbollspelare och han är bra i djupled så det är enkelt att spela med honom i och med att vi spelat ihop tidigare, säger Carlos Strandberg.
MFF:s Erdal Rakip låg bakom det mesta offensivt med bra blick, smarta löpningar och avvägda passningar.
Efter 31 minuters spel kom så 1–0 till Sverige. Just Erdal Rakip tog en båglöpning ner till kortlinjen och slog ett perfekt inlägg som mittfältaren Isak Ssewankambo nickade in.
Mycket mer hände inte i första halvlek. Sverige kontrollerade matchen.
I andra halvlek kombinerade Sverige mer – och fick utdelning. 2–0 kom efter 50 minuter när målskytten
Isak Ssewankambo agerade framspelare till Carlos Strandbergs första mål för kvällen.
Det andra kom 20 minuter senare och det var klubbkompisen Erdal Rakio som serverade inlägget – den här gången från vänster.
Efter ytterligare tio minuter var det färdigspelat för Carlos Strandberg som jagar den fysiska toppformen.
– Jag har fått lira lite mer i Malmö och har fler matcher i kroppen så det är logiskt att jag orkar lite mer nu än senaste hemmamatchen i Falkenberg, säger Carlos Strandberg.
Vad kan du ta med dig till klubblaget efter fem mål på tre matcher?
– Egentligen är det hundra procent som gäller hela tiden och att vara fokuserad. Men det man har lärt sig här och gjort bra får jag ta med mig in till MFF.
Återstående 13 minuter av matchen spelade hemmasonen Jordan Larsson i anfallet och fick kvällens största jubel från de 2 066 åskådarna.
Fem mål på tre matcher och Sverige toppar tabellen på sju poäng. Klart godkänt, menar Carlos Strandberg.
– En hyfsat bra start. Vi hade kunnat få med oss tre poäng även mot Belgien (1–1), men vi har klart goda chanser att vinna gruppen.
Läs alla artiklar om: Kval till U21-EM: Sverige–Malta
Gå till toppen