Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Polisen: Bilen på Jägersro sprängdes när ägaren skulle öppna dörren

Mannen som skadades vid nattens bilsprängning på Järnyxegatan är ägare till fordonet – han har ingen koppling till grov kriminalitet, enligt polisen. Det är fortfarande oklart vad som detonerat.

Bild: Patrick Persson
Räddningstjänsten fick larmet vid 01.43 natten mot tisdagen. Vid ankomsten till Järnyxegatan på Jägersro upptäckte man att det inte bara var bilen som brann utan att det även fanns en skadad man som satt på gatan.
Mannen har både brännskador och sårskador, men tillståndet är inte livshotande.
– Mannen är i 30-årsåldern, är skriven på bilen och hade anledning att befinna sig på platsen. Han rör sig inte kriminella kretsar och det finns ingen känd hotbild mot honom, säger Nils Norling, Malmöpolisens presstalesperson.
Bild: Patrick Persson
Det är oklart om detonationen i bilen ägde rum innan mannen hann nå fram till dörren, men han ska ha befunnit sig i fordonets omedelbara närhet. Polisens tekniker har inte lyckats identifiera vad som exploderat.
– Räddningstjänsten har genomfört en offensiv släckning, vilket gjort att vi hittills inte hittat några rester som kan analyseras, säger Nils Norling.
Dådet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse och vållande till kroppsskada.
Bild: Patrick Persson
Under sommaren har ett tiotal sprängningar av bilar och vid fastigheter ägt rum i Malmö där så kallade ”kraftiga bangers” använts.
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen