Wimans blogg

MFF bjuder på smygpremiär på nya träningsanläggningen

A-laget kör onsdagspasset på nya hybridgräset.

Sedan några veckor har MFF:s nya träningsyta på det som tidigare kallades plan fem och sex vid stadion ståt klar. Meningen var att det skulle slitas hårt på den under senhösten, för MFF skulle ju spela gruppspel i Europa.
Därför satte också vd Niclas Carlnén tydlig press på byggherrarna att den skulle stå färdig i september.
Nu vet vi ju alla hur det gick med Europaspelet, som havererade en kvalmig sommarkväll i Strumica i Makedonien och efter det har Carlnén bland annat här i Sydsvenskan pratat om att man vid hyggligt höstväder stannar kvar på plan sju och sparar den nya anläggningen till nyåret (den är ju försedd inte bara med hybridgräs utan även planvärme).
Nu berättar MFF på sin hemsida att onsdagsträningen avverkas på den nya stora ytan. Och att det i princip är ett kvalitetstest av gräset och anläggningen. Detta för att ha tid att göra eventuella förbättringar under hösten och fram till februari.
– Vi vill ha en naturgräsplan som går att använda fullt ut från och med hemkomsten från träningslägret i februari. Därför vill vi och Malmö FF redan nu testa och se om den håller den kvaliteten som krävs, säger Niclas Carlnén på mff.se.
– Vi har alla längtat efter att få testa och känna på den nya planen. Det är en stor härlig gräsyta som vi hoppas och tror ska bidra till att vi utvecklas och att vår fotboll spelas ännu bättre framöver, säger tränaren Magnus Pehrsson i samma artikel.
Publik hälsas välkommen, men hänvisas till att vara utanför staketet. Niclas Carlnén bekräftar att det kommer att komma upp ett inre litet staket som framöver kommer göra det möjligt att komma lika nära spelarna och träningen som i dag, alltså innanför det höga staketet som ska hindra obehöriga från att använda planen till andra aktiviteter.
Gå till toppen