Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

Syriens VM-dröm i kras

Krigshärjade Syriens dröm om att nå fotbolls-VM sprack på Olympiastadion i Sydney. Australien vann playoff-returen med 2–1 efter förlängning och är en till playoff-runda från slutspelet i Ryssland. – Jag är väldigt stolt över spelarna, säger Syriens förbundskapten Ayman al-Hakim.

Syriens målvakt Ibrahim Alma slänger sig, men kan inte stoppa Tim Cahills nick.Bild: Rick Rycroft/AP/TT
Veterankaptenen Tim Cahill, 37 år, blev hemmanationens hjälte med två mål – segermålet kom på nick i den 109:e minuten en kvart efter att Syriens Mahmoud al-Mawas blivit utvisad.
– Man måste skriva sitt eget manus. Det är mitt ansvar när jag spelar. Det här är min passion. Jag kommer att springa till slutet för förbundskaptenen och medspelarna, säger Cahill.
Syrien tog ledningen redan i den sjätte minuten genom Omar Al Soma, men Cahill kvitterade i den 13:e.
Även den första matchen slutade 1–1 och returen gick därför till förlängning där Cahill avgjorde. Syrien var dock bara ett stolpskott i slutet av förlängningen från en kvittering.
– Vi förlorade på att vi inte lyckades vinna den första matchen. Australien är ett erfaret lag. Vi saknade många spelare, det hade förstås betydelse, sade Ayman al-Hakim.
Australien ställs i den avgörande playoff-rundan mot fyran i det nord- och centralamerikanska kvalet, just nu Panama. Den sista omgången i Concacaf-kvalet avgörs i natt svensk tid.
Gå till toppen