Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
FCR

Anja Mittag: ”Jag är verkligen stolt över det här”

Det var en siffra som hon haft i sikte länge. Nu kan Anja Mittag skriva 50 Champions League-mål i sitt cv. – Det är rätt häftigt, för ingen annan har ju gjort det. Men det betyder också att man är rätt gammal och har spelat fotboll länge, log tyskan.

Anja Mittag krutar in målet som innebar att hon nådde 50 gjorda i Champions League genom tiderna, mer än någon annan.Bild: Bildbyrån
Målet betydde 1-0 på rumänska Cluj i en match som till slut blev 4-0 och det var snyggt dessutom. Upprinnelsen var en fantastiskt fin djupledsboll från Hanna Folkesson.
– Seger nickade ner mycket bra, sen bara chansade jag.
Anja Mittag drog till på volley och såg bollen fara upp i krysset.
– Jag har vetat rätt länge att nästa mål var 50 och jag ville ju gärna ha det. Men det blev inte så många matcher i Wolfsburg i fjor.
När kom mål 49 då?
– Med PSG mot Örebro, svarade Anja Mittag.
Värre blev det med nästa fråga. När första målet i Champions League kom?
– Oj, en bra fråga. Jag vet inte och det är synd. Det var med Potsdam. Men det här målet ska jag komma ihåg. Jag är verkligen stolt över det här.
Återkomsten från ett tungt år i Wolfsburg har varit lite sisådär. Anja Mittag har inte riktigt hittat sitt gamla spel.
– Nej, jag har haft en svacka och då är mål bra för självförtroendet. Jag hoppas formen kommer tillbaka och jag kan hjälpa laget.
Anja Mittags mål var det enda i första halvlek. Men sen ramlade de in i något stridare ström i andra. Sanne Troelsgaard väggspelade med Iva Landeka flera gånger och till slut var kroatiskan fri nästan på mållinjen för 2-0. 3-0 forcerade Hanna Folkesson in och 4-0 nickade Glodis Perla Viggosdottir in på övertid, sedan rumänskorna lyckats få en spelare utvisad på slutet också.
– Vi hade problem och spelade inte så bra i första halvlek. Hade ett bra snack i paus. Det blev bättre i andra, men vi var inte på den nivån vi önskar. Vi har mycket matcher nu och det viktigaste var att vinna, summerade tränaren Malin Levenstad.
– Det är jätteviktigt för vårt självförtroende att vi gör mål och inte släpper in några. Jag hoppas vi kan gå vidare från det. Även ligan är viktig, vi kan inte snegla på Linköping, utan vi måste vinna våra matcher så vi kvalar in till Champions League även nästa år, menade Anja Mittag.
På måndag lottas åttondelarna i Champions League. FC Rosengård kommer att vara seedat, men det är inte garanti för lätt lottning.
– Chelsea...dom vill man ju inte möta. De slog ut Bayern München, konstaterade Anja Mittag.
Chelsea är ett storlag, men så nytt på den internationella scenen att man ännu inte nått seedningsposition ens i de nu spelade 16-delsfinalerna.
Fakta

Främsta målskyttar i Champions League sedan 2001

50 mål: Anja Mittag, Tyskland (Turbine Potsdam, Rosengård, Paris Saint-Germain och Wolfsburg).

48 mål: Conny Pohlers, Tyskland (Turbine Potsdam, Frankfurt och Wolfsburg).

46 mål: Marta, Brasilien (Umeå, Tyresö och Rosengård).

42 mål: Lotta Schelin, Sverige (Lyon och Rosengård).

40 mål: Nina Burger, Österrike (Neulengbach).

39 mål: Hanna Ljungberg, Sverige (Umeå).

38 mål: Camille Abily, Frankrike (Montpellier och Lyon) och Inka Grings, Tyskland (Duisburg och Zürich).

34 mål: Margrét Lára Vidarsdóttir, Island (Valur Reykjavik och Turbine Potsdam).

33 mål: Eugénie Le Sommer, Frankrike (Lyon).

Källa: Uefa.com.

TT

Läs alla artiklar om: FC Rosengård i Champions League
Gå till toppen