Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre Malmöbor attackerade familj i Bjuv – får fängelse

En skuld till gärningsmännens mammor uppges ligga bakom misshandeln av familjen, som skedde i maj. Nu har gärningsmännen fått sin dom.

Bild: Daniel Kihlström / TT
Det var en dag i slutet av maj som tre män, hemmahörande i Malmö, dök upp utanför familjens hus i Bjuv. Enligt de tre männen var de där för att kräva tillbaka en skuld som familjen skulle ha till deras mammor.
Men personen som de tre männen sökte, som är bror till pappan i familjen, bor inte kvar i Bjuv längre. När männen fick veta det gav de sig istället på pappans andra bror, som fortfarande bor i Bjuv, med någon sorts spray och kniv när han klev ur sin bil.
Även sonen i familjen blev knivstucken och attackerad med spray när han kom hem. Den unge mannen fick flera knivstick, både i ansiktet och i ryggen, och synen försämrades på ena ögat efter sprayen han fick i ögonen. Mamman i familjen utsattes för samma behandling när hon försökte gå emellan en av männen och hennes son.
Först när polis tillkallades flydde männen från platsen. Polisen hittade senare bilen de flytt med i Löddeköpinge och blod från de målsägande hittades på kläder och skor i bilen.
Trots det har de tre männen förnekat brottet, men nu har samtliga dömts i Helsingborgs tingsrätt till två års fängelse för grov misshandel i två fall och misshandel i tre fall. Dessutom ska männen tillsammans betala tio tusentals kronor i skadestånd till de målsägande.
Gå till toppen