FCR

Rosengård lätt vidare i Champions League utan att glänsa

FC Rosengård är klart för åttondelsfinal i Champions League efter en komfortabel seger mot rumänska Cluj med 4–0 inför ynka 633 åskådare på Malmö idrottsplats.

FCR hade 1-0 med sig från bortamötet och redan när Anja Mittag kunde trycka upp Caroline Segers nernick i slutet av första halvlek, var spänningen i praktiken borta.
Cluj var nästan inte över halva planen i första halvlek och Rosengård hade ett par fria lägen tidigt i matchen, men var ganska ineffektivt och ojämnt i spelet.
2–0 kom när Sanne Troelsgaard satte fart på egen hand och sedan väggspelade ett par gånger med Iva Landeka, för att slutligen servera kroatiskan bollen en halv meter framför mållinjen och tom bur. Då hade det gått 63 minuter
Därefter var Cluj inte ens ett lag för mitten av allsvenskan, uppträdde snarast som en nedflyttningskandidat och lagets enda chanser bjöd Anita Asante på genom att slarva två gånger och framför allt vid ena tillfället bjuda på ett två-mot-ett-läge. Men det fanns inte klass nog hos rumänskorna att utnyttja det.
I stället kunde Hanna Folkesson på för henne typisk kampmanér forcera in 3–0 i 75:e.
På slutet lyckades Cluj även dra på sig en utvisning när Andrea Voicu ådrog sig sitt andra gula kort. Fast då var det bara två ordinarie minuter kvar.
Men Rosengård hann i alla fall göra 4–0, då Glodis Perla Viggosdottir nådde högre än alla andra och nickade in en hörna.
Läs alla artiklar om: FC Rosengård i Champions League
Gå till toppen