Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

TV: Här inviger kronprinsessan Malmös nya marincenter

Med hjälp av tre krabbor invigdes på onsdagen det Marinpedagogiska centret vid Ribersborgsstranden i Malmö. Kronprinsessan Victoria hyllade Malmös unika anläggning.

Kronprinsessan grabbade tag i en krabba, miljöministern i en annan och kommunstyrelsens ordförande i en tredje. Och så var det nya besökscentret invigt.
Centret ska bli en ny mötesplats för en ökad kunskap och förståelse för havets betydelse och för att öka havsmedvetenheten bland barn och unga. Det beräknas ta emot 50 000 besökare per år och öppnar för allmänheten först helgen 21-22 oktober.
Under förmiddagen deltog Kronprinsessan i den internationella storkonferensen Life Below Water 2017 som arrangeras i Hyllie. Där togs hon emot av Skånes landshövding Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) och miljöminister Karolina Skog (MP). Barn från Bladins International School i Malmö sjöng när konferensen inleddes.
Gå till toppen