Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Blottare hotade skjuta tolvåring – åtalas för övergrepp i Pildammsparken

Den tolvåriga flickan skulle skjutas om hon skrek. Efter ett års jakt kunde en 32-årig blottare bindas till brottsplatsen. Nu åtalas han för grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Det var den 21 oktober 2016 som den unga flickan överfölls i ett skogsparti i Pildammsparken av en man som tvingade henne att röra vid hans könsorgan, medan han onanerade. Skrek hon skulle han skjuta henne, hotade han.
Läs mer: Polisen misstänker: blottare kan ligga bakom överfallsvåldtäkter mot barn
I ett år letade polisen efter gärningsmannen för detta och andra sexualbrott i Malmö. En särskild utredningsgrupp tillsattes och 450 personer DNA-testades mot de spår som hittades vid brottsplatsen i parken. Men ingen matchning kunde göras, och utredningsgruppen lades ner.
Då kom genombrottet. 2 augusti 2017 slog två tonårstjejer larm efter att en man blottat sig för dem i Pildammsparken. Polisen ryckte ut och grep en 32-årig man. Han hörde och släpptes, men innan dess topsades han. Sex dagar senare kom svaret. 32-åringens DNA stämde med fynden från övergreppet ett år tidigare.
Mannen häktades misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande mot barn. Senare har han också kunnat knytas till ett annat sexuellt ofredande i samma park, våren 2017. Då ska han, enligt åtalet, ha blottat sig för två flickor i elvaårsåldern.
Gå till toppen