Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

Fem dödade i självmordsattack av Boko Haram

Räddningspersonal bär ut kroppen av en som dödats av en självmordsbombare i en by nära staden Maiduguri i juli i år. Arkivbild.Bild: Jossy Ola
Fem människor dödades av en självmordsbombare när personer ur terrorgruppen Boko Haram attackerade en avlägsen by i nordöstra Nigeria, enligt räddningspersonal och en civil milis.
Ibrahim Liman, talesperson för Civilian Join Taskforce (CJTF), säger att attacken inträffade nära Kayamla i delstaten Borno på torsdagsmorgonen.
Beväpnade personer stormade byn och en bar en sprängladdning runt kroppen, som dödade fyra ur CJTF och en kvinna. Det orsakade panik bland byborna som tog till flykten.
Självmordsbombare från Boko Haram utgör ett stort hot mot lokalbefolkningen, särskilt i den nu drabbade området.
Delstatspolisen i Borno säger att tre kvinnor med sprängämnen på kroppen också försökte ta sig in på ett hotell i utkanten av staden Maiduguri på onsdagen. De detonerade sina laddningar men ingen annan skadades. Ungefär två timmar senare sprängde sig en fjärde person i en närliggande by.
Gå till toppen