Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vädret

Stormvarning i Köpenhamn och klass 1-varning i Skåne

Polisen i Köpenhamn uppmanar allmänheten att surra fast sina tillhörigheter. I Skåne råder det fortfarande klass 1 varning. Vindkänsliga fordon bör inte köra över Öresundsbron.

SMHI ligger ute med en klass 1-varning, vilket innebär risk för mycket hårda vindbyar, framförallt i eftermiddag då det kan blåsa över 20 meter per sekund. Grenar och enstaka träd kan knäckas.
Läs mer: Håll ut i rusket – snart får vi brittsommar
På Öresund och Östersjön varnas det för kuling och fara för fritidsbåtar och små yrkesfartyg. Vindarna under förmiddagen beräknas ligga runt 15 meter per sekund för att i eftermiddag öka till 20 och i natt avta till 14-17.
Läs mer: Enkla kollarna som gör dig redo när stormen kommer
Förutom den hårda vinden väntas regn eller spridda regnskurar.
Klockan 14 på onsdagen gick DMI – det danska väderinstitutet ut med en stormvarning. Enligt DMI är det risk för kuling 14-18 meter per sekund från väst med risk för stormstyrka i vindbyarna – upp till 28 meter per sekund kan det blåsa.
DMI varnar också för att broar kommer att stängas av. Köpenhamnspolisen meddelar att de stänger av Frederiksholms Kanal och vägar stängs av så att att byggnadsställningen på Nationalmuseum kan säkras.
Skicka dina filmer och bilder på stormen så här:
Läs mer: Är du på plats? Tipsa Sydsvenskan
Läs mer: Enkla kollarna som gör dig redo när stormen kommer
Gå till toppen