Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Mikkeller brygger ”Twin Peaks”-öl tillsammans med David Lynch

Sugen på en ”Log Lady lager”, ”Damn good coffee stout” eller ”Red room ale”? Nu släpper bryggeriet Mikkeller temaöl tillsammans med ”Twin Peaks” -regissören David Lynch.

Kyle MacLachlan spelar rollen som Dale Cooper i ”Twin Peaks”.Bild: Suzanne Tenner
Det danska bryggeriet har bryggt tre temaöl i samarbete med den amerikanske regissören. Ölen släpps i samband med David Lynchs festival Festival of Disruption som äger rum i Los Angels i helgen.
– Det är ju fullständigt vilt. För det första så är det David Lynch, för det andra så är det dedikerade ”Twin Peaks”-temaöl. Kultmässigt är det svårt att slå. Då ska man göra en öl med påven eller något, säger bryggeriets grundare Mikkel Borg Bjergsø till Danmarks Radio.
Idén till samarbetet föddes på Mikkellers bryggeri i New York.
– Mikkeller-teamet i New York älskar ”Twin Peaks” och känner av en lycklig tillfällighet personer som arbetar tillsammans med David Lynch. När idén väl hade kläckts flödade samarbetet och idéerna naturligt, säger Jim Raras, chef på Mikkeller Brewing i New York, i ett pressmeddelande.
David Lynch har själv varit inblandad i processen – från provsmakning till namnsättning och design. En av ölen, ”Damn good coffee stout”, är bryggt med en kaffeblandning från regissörens eget kaffemärke.
”Log Lady lager”, ”Damn good coffee stout” och ”Red room ale” finns att köpa på festivalen Festival of Disruption men kommer också att finnas tillgängliga i ett par av Mikkellers amerikanska butiker.
Kultserien ”Twin Peaks” första två säsonger sändes mellan år 1990 och 1991. Den tredje säsongen hade premiär i maj i år.
Gå till toppen