Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Porrstjärnan Puma Swede startar hamburgerrestaurang i Malmö

Den kända svenska porrskådisen Puma Swede öppnar hamburgerrestaurang i Malmö. Puma burger öppnar den 27 oktober – med Halloweenfest och gratis burgare.

Puma Swede öppnar hamburgerrestaurang i Malmö.
Under onsdagskvällen släppte Puma Swede, eller Johanna Jussinniemi som hon egentligen heter, nyheten via sina sociala medier: hon startar hamburgerrestaurang vid Lilla torg i Malmö.
Hon kommer att driva restaurangen tillsammans med Malmökrögaren Ulas Sarioglu, som i nuläget driver hamburgerrestaurangerna Tusen & 2.
– Jag och Johanna är gamla vänner. Vi fick idén när vi träffades i Berlin för tre år sedan. Då dök idén om Puma burger upp – och sedan dess har vi bollat idén fram och tillbaka, säger Ulas Sarioglu.
Om två veckor flyttar Puma burger in i den ena Tusen & 2-restaurangens nuvarande lokal på Landbygatan 4. Restaurangen invigs med en Halloweenfest den 27 oktober – där Puma Swede utlovar gratis burgare och alkoholfri dryck.
Puma Swede har arbetat många år i porrbranschen i Los Angeles och har medverkat i drygt 150 filmer.
2013 släppte hon självbiografin ”Puma Swede – Mitt liv som porrstjärna”. I våras väckte Studentafton i Lund stor uppmärksamhet när de bokade Puma Swede som gäst. Hon besökte studentafton den 3 maj under rubriken ”Fuck jantelagen”.
– Alla kommer ha sin del i verksamheten. Johanna kommer att vara ansiktet utåt. Hon är ny i krogvärlden – men tanken är att hon ska bli en fullvärdig krögare. Hon går in helhjärtat i detta, säger Ulas Sarioglu.
– Det finns väldigt få kvinnliga krögare, och det innebär att det inte finns någon att se upp till för unga tjejer som vill ge sig in i branschen. Det är en väldigt sluten bransch och många män vill inte släppa in fler tjejer – men jag tror att mycket hade förbättrats om det fanns fler kvinnliga krögare.
Puma burger kommer att flytta in i lokalen på Landbygatan där Tusen & 2 för närvarande huserar.Bild: Jonas Gillberg
Han började sin karriär i krogbranschen för 13 år sedan – på hamburgerrestaurangen Viggos i Lund. 2008 lämnade han Viggos och öppnade Tusen & 2 på Bergsgatan i Malmö. 2013 öppnade han ytterligare en Tusen & 2-restaurang vid Lilla torg. Det är den restaurangen som nu ska förvandlas till Puma burger.
Hur kommer menyn på Puma burger skilja sig från den på Tusen & 2?
– Det kommer att finnas massor av val. Man ska själv kunna välja patty: kött vegetarisk eller kyckling, och man kommer kunna välja mellan fem olika bröd, en massa olika såser och tillbehör, säger Ulas Sarioglu.
För ett år sedan lade han ut restaurangen på Landbygatan 4 till försäljning. Trots att verksamheten gick bra kände han sig trött på att driva restaurang vid Lilla torg, berättade han då för Dygnet Runt.
Läs också Malmös bästa: burgare
Vad är det som gör att du ändrat dig och väljer att satsa på restaurangen istället?
– Det är att jag vunnit tid. För ett år sedan hade jag inte tid med båda restaurangerna – men det har jag nu.
Tusen & 2 på Landbygatan håller öppet som vanligt fram till dagen innan Puma burger öppnar.
– Vi kommer göra om inredningen helt så småningom. Vi har ett gårdshus på innergården som står helt oanvänt, det kommer vi börja använda. Det är en fantastisk lokal som borde få komma till sin fulla rätt.
Gå till toppen