Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Brand i serverhall i Limhamn hindrar körkortspluggande

Under onsdagen utbröt en brand i Sveriges trafikskolors riksförbunds serverhall i Limhamn. IT-systemen hos 600 trafikskolor låg nere under torsdagen, vilket gjorde det omöjligt att komma åt bokningssystem och den digitala körkortsteorin.

Efter en skånsk brand är det nu aningen svårare att skaffa körkort. Arkivbild.Bild: Jonas Ekströmer / TT
Vid 12.30-tiden i onsdags inträffade en brand i en serverhall i Limhamn där bland annat Sveriges trafikskolors riksförbund (STR) har sina servrar. Brandsläckningssystemet utlöstes, men flera hårddiskar blev skadade.
Sedan dess har IT-systemen för drygt 600 trafikskolor legat nere. Trafikskolorna får inte någon tillgång till sina ekonomi- och bokningssystem, och det går inte att komma åt den digitala körkortsteorin som eleverna använder för att öva inför teoriprovet.
– Detta är en mardrömssituation. Eleverna kommer inte åt sin digitala teori, och vi vet ju att det är många som pluggar i sista minuten. Vi är hemskt ledsna att detta har inträffat, men vi gör vad vi kan för att skadorna ska bli så små som möjligt, sa Håkan Björklund, vd för Sveriges trafikskolors riksförbund, på torsdagen.
STR har ett back-up-system och reservhemsidor, men valde att fokusera på reparation av det ordinarie systemet istället. Detta för att inte förlora någon information. STF räknade med att felet skulle vara avhjälpt under torsdagskvällen, men HD har inte kunnat få detta bekräftat.
Kristianstadsbladet var först med att rapportera nyheten.
Gå till toppen