Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fyra män skadade efter skottlossning i Trelleborg

Fyra skadade män påträffades i centrala Trelleborg på torsdagskvällen. Alla fyra fördes till sjukhus och två av de fyra var skottskadade enligt polisen. En person har gripits, händelsen rubriceras som mordförsök.

Polisen spärrade av ett stort område runt Sankt Nicolai kyrka efter skottlossningen.Bild: Patrick Persson
– Enligt läkarna på sjukhuset bedöms skadorna som allvarliga men inte livshotande, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl vid polisregion Syd.
En stor polisinsats drog i gång och området spärrades av. Tekniker och vapenhundar arbetade på platsen under natten och polisen höll flera förhör.
– De fem som är hämtade till förhör är frigivna och den gripne sitter kvar misstänkt för försök till mord alternativt dråp, säger Hans Nilsson och tillägger att man inte kan utesluta att det blir fler gripanden.
Händelsen inträffade vid 22.30-tiden på torsdagen vid Ehrenbuschsgatan som ligger i de centrala delarna av Trelleborg, vid Sankt Nicolai kyrka. Polisen spärrade av flera platser i området. Kriminaltekniker och vapenhund beställdes till platsen och SOS Alarm skickade åtta ambulanser.
– Vi har fått in flera samtal om en skottlossning i Trelleborg, och när vi anländer till platsen anträffas flera skadade personer. Samtliga ska inte ha skottskador, två har skottskador, vad de andra två har för typ av skador det vet jag faktiskt inte. De har i alla fall blivit införda med ambulans, säger Fredrik Bratt, pressinformatör vid polisens ledningscentral.
– Vi har spärrat av platsen, väntar på tekniker och vapenhund och vi håller på att förhöra vittnen. Vi håller på att samla ihop så många vittnesuppgifter som vi kan för att kunna gå vidare i ärendet.
Bild: Patrick Persson
De fyra skadade är alla män, men deras åldrar är inte bekräftade.
TT har varit i kontakt med ett vittne som hörde minst sex smällar från sin lägenhet. Han säger att skottlossningen inträffade i ett grönområde vid Sankt Nicolai kyrka.
– Jag såg mycket folk i rörelse och flera personer springa runt där. Det var kaosartat. Strax därefter dök polisen upp, och ambulansen, säger vittnet.
Ett annat vittne som HD och Sydsvenskan pratat med bor i området där skjutningen inträffade:
– Jag var på väg hem från ett par kompisar när jag hör ett par skott. Jag fortsätter att gå och sedan ser jag ett par killar som springer iväg och jag hör någon ropa: ring polisen!
Vittnet ringde 112 och det dröjde bara ett par minuter innan polisen var på plats och han gick då vidare ner mot en livsmedelsbutik på Algatan.
– Där ser jag att det ligger en man i 20-årsåldern med huvudet ute ur butiken. Mannen blöder. Där är också två poliser, jag pratar med den ena samtidigt som den andra ger första hjälpen till mannen på marken, säger vittnet till Julius Viktorsson, HD och Sydsvenskans reporter på plats.
Vad kände du då?
– Jag kände rädsla, det verkar som att skottlossningen skett mittemot där jag bor. Jag hoppade till rejält när jag hörde skotten.
Martin Hansson gick ner till stan när han läst om skottlossningen på nätet.
– Det här får ju inte hända, det här är Trelleborg, en lugn och fin stad, säger han.
Under natten har polisen gripit en person, misstänkt för mordförsök.
— Det är en person som är gripen och fem som är inhämtade till förhör med tvång. Samtliga befann sig i anslutning till platsen och är i åldersspannet 18 till 25 år, säger Hans Nilsson, regionvakthavande polisbefäl.
En husrannsakan i en bostad har också genomförts under natten, men vad den gav är oklart.
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen