Vellinge

Tom butikslokal blir tillfällig fritidsgård efter branden i Vellinge

Sedan branden på Lindesgården för några veckor sedan har ungdomarna i Vellinge saknat fritidsgård. På fredag öppnar en tillfällig lösning för ungdomarna som planeras ha öppet året ut.

Klockan 19 på fredag öppnas dörrarna för Vellingeungdomarnas nya mötesplats. Den kommer hålla till i en tidigare tom affärslokal på Stora torget i Vellinge.
– Att kalla det fritidsgård vore att ta i. Vi vill kalla det mötesplats eftersom det är så litet, men lokalen har ett bra läge. Trots att det inte är så stort så tycker vi att det är bättre att kunna erbjuda något än inget alls, säger Mats Persson, fritidschef i Vellinge kommun.
Vad kommer man kunna göra där?
– Det är ju lite begränsat men det kommer fungera som en mötesplats där ungdomarna kan komma in och sitta ner och prata, spela lite pingis och så kommer det finnas några datorer.
Läs mer:Vellinge IF lånade ut klubbstugan som fritidsgård: Vi fick inte ens ett tack av kommunen
Den nya mötesplatsen kommer vara öppen på kvällstid alla dagar utom torsdagar och söndagar. Tanken är att lokalen kommer vara öppen för ungdomarna året ut.
– Just nu vet vi inte vad vi gör sedan. Vi söker med ljus och lykta efter en annan lokal. Vi samarbetar också med försäkringsbolaget om olika lösningar. Vi vill såklart ha en ersättningslokal, säger Mats Persson.
Läs alla artiklar om: Bränderna i Vellinge
Gå till toppen