Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Även små handlingar räddar demokratin"

Stärk era institutioner, var aktsam om sanningen och stöd grävande journalistik. Timothy Snyder skrev stridsskriften "Om tyranni" efter att Donald Trump kom till makten. Budskapet är tydligt: även små handlingar räknas när demokratin står på spel.

"Boken är ett resultat av vad jag ansåg och anser vara ett historiskt ögonblick. Tanken är att vi måste förstå vissa saker väldigt snabbt så att vi kan förekomma händelserna", säger den amerikanske författaren och historikern Timothy Snyder som har skrivit boken "Om tyranni".Bild: Christine Olsson/TT
Boken "Om tyranni" är tunn – Timothy Snyder skrev den i en känsla av extrem brådska, efter att Donald Trump valts till president. Men de 20 historiska lärdomarna har han destillerat fram ur ett helt liv som historiker. På besök i Stockholm snart ett år efter det amerikanska valet är han fortfarande orolig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen