Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Damma av kemilådan och hitta rätt formler för formationerna

Bild: BILDBYRÅN
Malmö Redhawks tränarstab får damma av den gamla kemilådan och hitta rätt formler för formationerna.
1–4 i baken mot Linköping på bortaplan speglade inte matchbilden. Linköping var knappast tre mål bättre, men sporten är inte alltid logisk.
För att låna från tränarvokabulären: Redhawks skapade tillräckligt med chanser för att få med sig något i poängväg, från andra perioden och framåt.
Men det ville sig inte framför kassen. Fredrik Händemark hade en handfull utmärkta lägen, Max Görtz hade åtminstone ett superhett, Nichlas Hardt något…
Vi kan diskutera i all oändlighet om CHL-spelet har påverkat Redhawks resultat på sistone.
Svart på vitt: fyra poäng på de fem senaste SHL-matcherna.
Vad jag har hört så har inte Malmöledningen gnällt över situationen och skyllt på matchandet.
Och det borde man inte heller göra – eftersom det komprimerade programmet inte kan vara en överraskning.
Inför kommande säsonger med liknande upplägg borde Redhawks ha en större och bredare trupp. Samarbetet med Pantern kan fördjupas och struktureras.
Apropå Pantern – ett par matcher ytterligare i Kirsebergslaget och sedan borde Malte Setkov vara mogen för en retur till Redhawks.
Den artonårige dansken lirar powerplay för Pantern och Redhawks har inte många backar som är lika spelskickliga.
Om utvecklingskurvan fortsätter åt rätt håll för Malte Setkov kan han om några år vara på en nivå dit ingen av de befintliga Malmöbackarna kan nå.
En tonåring ska naturligtvis inte få axla ett för stort ansvar, men den rådande backkonkurrensen i Redhawks är inte knivskarp och Setkovspåret känns spännande.
Nåja, Redhawks har ett par dagar ledigt och sedan är det ner i gruvan igen som gäller: Luleå hemma på tisdag.
Tränarstaben får lägga sin gemensamma tänkarpanna i djupa veck och skaka om i formationerna. Hitta kemin. Än så länge får Redhawks bara kontinuerlig produktion från kedjan med Frederik Storm, Erik Forssell och Nichlas Hardt.
Andy Miele såg lite piggare ut och hade ett par fina aktioner. Max Görtz verkar ha en permanent plats bredvid amerikanen – den tredje länken är svårare att finna. Johan Olofsson startade och Lukas Haudum fick några chanser.
Men ingen bingo än.
Ja, ni vet vad jag tycker. Två stora starka som flankerar centern Miele – eller kör stålmusen som ytterforward.
Gå till toppen