Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmökonditorn Joel Lindqvist trea i Årets Konditor

Dessertmästaren Joel Linqvist från Malmö slutade trea med sin skogssmakande dessertmeny i tävlingen Årets Konditor på fredagseftermiddagen.

Så här såg Joel Lindqvists dessertbord ut i Årets Konditor.Bild: Sveriges bagare och konditorer
Fem finalister gjorde upp om titeln Årets Konditor i Stockholm under torsdagen och fredagen. Uppdraget bestod av tre delmoment: en tårta med minst tre våningar, tre sorters petit fourer och bakelser. Joel Lindqvist från Malmö och Mat & Chokladstudion var Skånes enda representant.
Joel Lindqvist valde att göra en tårta i form av en trädstam med smaker som kärnmjölk, kamomill, vinbär, choklad och mandel. Hans petit fourer kallade han ”Nedfallet äpple”, ”Nedfallet höstlöv” och ”Bikupa”. Den första bestod av en hasselnötsemulsion med smak av äppelmust, äppelcidervinäger och hampakrisp. Höstlövet var ett maltkex med smak av havtorn och gran, medan Bikupan var ett chokladdoppat bipollenkrisp med honungskaramell och honeycomb.
Joel Lindqvists bakelse ”Skogsmark” bestod av en fermenterad blåbärsmousse med blåbär- och dragonkompott samt en pannacotta.
– Det kändes fantastiskt kul att idag få visa upp det jag förberett under så lång tid. Allt gick som smort faktiskt, mycket tack vare all träning. Jag är väldigt nöjd över att jag legat i hårdträning. Utvecklat recept och testat råvaror om och om igen. Förfinat och förbättrat. Men jag är lite extra stolt över hur bakelsen och äppel­pralinen blev. De hänger ihop så bra – både visuellt och smakmässigt. De blev faktiskt perfekta om jag får säga det själv, säger Joel Lindqvist.
Josefin Gauffin, Kalle Bengtsson och Joel Lindqvist hamnade på prispallen i Årets Konditor.Bild: Sveriges bagare och konditorer
Joel Lindqvist slutade trea i tävlingen. Vinnare blev Kalle Bengtsson från Göteborg och tvåa blev Josefin Gauffin från Borlänge.
Håll koll på Malmös kaféliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen