Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Wimans blogg

Förre MFF-stjärnan plötsligt registrerad som klubblös

Enock Kofi Adu ingår inte längre i Akhisarspors laguppställning.

Den defensive mittfältaren från Ghana lämnade Malmö FF i vintras efter två och en halv säsonger av både stor succé och tunga perioder.
Han gick till turkiska Akhisarspor, där för övrigt också Daniel Larsson spelar. Ni minns den vindsnabbe yttern/anfallaren som bland annat gjorde målet på Rangers i Champions League-kvalet 2011.
Enock Kofi Adu skrev på ett avtal till 2020 med Akhisarspor, men har vad jag förstår inte haft det helt lätt där. Statistiken är tung enligt Transfermarkt, vilket förvånar med hans kvaliteter.
Läser jag rätt spelade han tre ligamatcher under våren och fyra i cupen. Sista ligamatchen var i februari och sedan mitten av mars var han inte ens med i truppen. Några matcher blev det inte under den påbörjade säsongen, men kontraktet tycks inte ha lösts upp förrän i september.
Nu är han bortplockad från truppen på klubbens hemsida och står som free agent sedan några dagar på transfermarkt.com.
En märklig utveckling på en karriär som skulle kunna leda så mycket längre. Adus lugn och trygghet med boll var ju oerhört värdefull för MFF i många matcher. Inte minst i det internationella spelet. Sen försvann han helt ur diskussionen ur vissa perioder som bekant, dels på grund av skador, men också mer eller mindre oförklarliga formsvackor och tillfällen då tränarna helt enkelt inte ville använda honom.
Gå till toppen