Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
SHE: Lugi-VästeråsIrsta

Välbehövlig vinst för Lugi efter kämpainsats

Med en poäng på tre matcher var det ett taggat Lugi som sprang in på planen. Och matchen började bra. I femte minuten fick tabellfemman Västerås-Irsta sin andra utvisning på kort tid och Lugi spelade sex mot fyra. Där klev Melissa Petrén fram. Två gånger snodde hon åt sig bollen i Västerås-Irstas anfall och kunde skjuta in bollen i öppet mål. I det skedet hade Lugi kopplat ett rejält grepp om matchen och gästerna tog timeout.
Hemmalaget spelade ett tufft försvarsspel men efter timeouten började gästerna successivt ta sig igenom det. Från ledning med 6-1 stod det plötsligt 6-5 och det var hemmalagets tur att begära timeout.
Matchen stod och vägde och i 22:a minuten gjorde Västerås-Irsta sitt sjunde mål mot hemmalagets åtta. Hedda Wollmark kunde bryta en negativ trend och göra 9-7 men snabbt var det 9-9. Då klev Melissa Petrén återigen fram. I slutsekunden i den första halvleken gjorde hon ett välbehövligt ledningsmål för hemmalaget som kunde gå till pausvila med 10-9.
I andra följdes lagen åt med snabba mål till en början. Men hemmalaget kopplade sedan ett litet grepp och ledde med två till tre mål. I 23:e minuten i den andra halvleken gjorde Sara Olofsson 18-14 och Västerås-Irsta tog timeout. Men det hjälpte inte, matchen slutade 19-17 och hemmalaget fick därmed med sig två välbehövliga poäng.
Gå till toppen