Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maten en hel vetenskap när kockar och forskare wokar ihop

Vad kan forskare och kockar lära sig av att laga mat tillsammans? Det var frågan när Lunds universitet ordnade cookalong på Medicon Village under världsmatdagen. Tareq Taylor, dessert med kolsyreis och en vetenskapligt välkomponerad grönsakswok lockade hungriga besökare.

Alexandra Vulcan, forskningsstuderande om IBS (funktionell störning i magtarmkanalen), fixade ihop en grönsakswok med kyckling, chutney och majspasta, tillsammans med Håkan Olsson, kock på Byskolan i Södra Sandby, och Bodil Ohlsson, professor inom intern medicin.Bild: Ingemar D Kristiansen
Äter du syra blir du basisk. Det var en av lärdomarna tv-kocken Tareq Taylor fick med sig av Charlotte Erlanson-Albertsson, professor vid institutionen för experimentell medicinsk vetenskap vid Lunds universitet, under måndagens mat- och vetenskapsevenemang.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen