Annons

Annons

Lund

Maten en hel vetenskap när kockar och forskare wokar ihop

Vad kan forskare och kockar lära sig av att laga mat tillsammans? Det var frågan när Lunds universitet ordnade cookalong på Medicon Village under världsmatdagen. Tareq Taylor, dessert med kolsyreis och en vetenskapligt välkomponerad grönsakswok lockade hungriga besökare.

Alexandra Vulcan, forskningsstuderande om IBS (funktionell störning i magtarmkanalen), fixade ihop en grönsakswok med kyckling, chutney och majspasta, tillsammans med Håkan Olsson, kock på Byskolan i Södra Sandby, och Bodil Ohlsson, professor inom intern medicin.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

Äter du syra blir du basisk. Det var en av lärdomarna tv-kocken Tareq Taylor fick med sig av Charlotte Erlanson-Albertsson, professor vid institutionen för experimentell medicinsk vetenskap vid Lunds universitet, under måndagens mat- och vetenskapsevenemang.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy