Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trump uppmanar Clinton att försöka igen

Hillary Clinton och Donald Trump under en av valdebatterna inför förra årets valkampanj. Arkivbild.Bild: Julio Cortez /AP/TT
USA:s president Donald Trump tror sig kunna vinna över sin forna rival demokraten Hillary Clinton i en kampanj för presidentposten år 2020.
– Jag hoppas att Hillary ställer upp. Snälla Hillary, försök igen! Kör, uppmanar republikanen Donald Trump sin motståndare på en pressträff i Washington DC.
Enligt Trump är en anledning till att Clinton inte lyckades slå honom i förra årets presidentval den inställning som hon nu tydliggör genom att stödja de professionella fotbollsspelare i den amerikanska NFL-ligan som valt att ställa sig på knä när nationalsången spelas. Aktionen är en protest för att uppmärksamma polisvåldet mot svarta i USA.
– Ärligt talat. Det är den sortens tänkande som är orsaken till att hon förlorade valet, fortsätter Trump och slår fast att Hillary Clintons position i frågan är "fel".
Clinton har tidigare gjort klart att det inte är aktuellt för hennes del att kandidera till presidentposten igen.
Gå till toppen