Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Kulturhus i Stadshallen ännu öppen fråga

Ska Stadshallen bli Lunds främsta kulturhus eller blir det för dyrt? Oppositionsrådet varnar för höga kostnader men kommunledningen hoppas på en satsning. Nu inväntar alla de ekonomiska kalkylerna.

Lunds stadshall, en byggnad med (kostsam) potential.Bild: Ingemar D Kristiansen
Stadshallens framtid diskuterades igen under måndagens möte i kommunstyrelsens arbetsutskott och enighet råder om att mer information måste fram före beslut.
– Renovering måste göras oavsett och de pengarna finns avsatta. Nu har vi chansen att göra något mer med Stadshallen som ligger i linje med vad som var tänkt från början, säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i Lund.
Han menar att Stadshallen kan utnyttjas bättre och att en satsning inte kan vara gratis. Oppositionsrådet Christer Wallin, M, säger att allt som görs måste ha full kostnadstäckning.
– Vi måste vara realistiska och om det ska skjutas till extra pengar satsar vi hellre på skola, vård och omsorg, säger han.
En eventuell satsning i Stadshallen måste kompenseras med besparing på annat håll, menar han.
Först om ett halvår, i mars, räknar politikerna med att ha det ekonomiska underlag färdigt som krävs för ett avgörande beslut om Stadshallens framtid.
Läs alla artiklar om: Stadshallens framtid
Gå till toppen