Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Radhus och park med fruktlund på Rosengårdsfältet

41 nya radhus och ett parkområde med promenadslinga och fruktlund blir det intill Botildenborgs vattentorn på Rosengårdsfältet. Samtidigt rustas odlingsområdet upp, och cykelbana dras längs Botildenborgsvägen.

Boklok kommer att bygga radhus öster vattentornet.Bild: Bojana Lucak/Malmös tad
Bostadsområdet Södra Botildenborg kommer att bestå av 41 bostadsrättsradhus i den östra delen av Rosengårdsfältet. Intill radhusen blir det även lekplats och en ny gata igenom området. Dessutom dras en ny cykelbana längs Botildenborgsvägen och en ny promenadslinga anläggs runt vattentornet. Det godkände tekniska nämnden på tisdagen. Parken kommer också att rustas upp. Här ska det bland annat anläggas en fruktlund och skapas mötesplatser.
– Det är en förtätning som möjliggör en boendekarriär i Rosengård, säger Anders Törnblad (MP), vice ordförande i tekniska nämnden.
I överenskommelsen med Boklok Exploaterinsg AB som ska bygga radhusen, ingår bland annat praktikplatser till arbetssökande under byggfasen.
– Det här är ett bra exempel på hur vi investerar i ett socialt hållbart Malmö. Radhus i ett område som annars domineras av hyreslägenheter, utvecklad stadsmiljö och praktikplatser åt arbetssökande, säger Andreas Schönström (S), tekniska nämndens ordförande.
Fastighetskontoret kommer även att gallra bland buskar och träd runt hela odlingsområdet öster om vattentornet. Området ska också få högre staket, nya entréer och en grind som ska hindra bilar att köra in. Om ett år ska det vara klart.
– Nu ska detaljplanen ut på granskning och när den är klar kan vi komma igång på allvar med att utveckla östra Rosengårdsfältet så att det blir ett attraktivt område för fler, och bygga radhus till rimliga priser, säger Christina Andreasson, Malmö stads projektledare för Södra Botildenborg.
Gå till toppen