Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ölbloggen

Håkan Engström: Dugges har tagit över Bishops

Extra! Extra! Landets största tap takeover!

"Tap takeover" är hipstersvenska för ett mer eller mindre pr-mässigt evenemang på krogen, då en specifik bryggare får en chans att visa upp stora delar av sitt sortiment. När det är riktigt konsekvent genomfört byts alla fat ut, så att det bara är just det här bryggeriets öl som rinner ur kranarna. En takeover, verkligen!
Dugges i Göteborg, som bit för bit utvecklats till ett av landets mest pålitliga bryggerier, tar denna vecka fenomen till extremer. Under sju dagar rinner deras öl ur sensationellt många kranar på krogarna i Sveriges största pubkedja Bishop's Arms, fram till 22 oktober. Alla 41 pubar ingår i satsningen, och Dugges har tagit över 400 hanar. Ett ypperligt tillfälle, alltså, för den som vill skaffa sig koll på bryggeriets bredd.
Bästa platsen? Åk till Piteå! Där har Dugges tagit över 24 kranar. I Sundbyberg likaså.
Lite långt att åka? Välj Gustav Adolfs torg i Malmö istället, och välj denna kväll. Då är bryggaren David Linden själv på plats, för att hålla i en ölprovning (begränsat antal platser).
Gå till toppen