Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sabina Ddumba till Malmö i vår

Förra året utsågs hon till Årets nykomling på både Grammisgalan och P3 Guld och i höst är hon aktuell som en av årets artister i ”Så mycket bättre”. I mars intar Sabina Ddumba Malmö Live.

Konsert med Sabina Ddumba på stora scenen Stortorget under Malmöfestivalen.Bild: Patrick Persson
Debutsingeln ”Scarred for life” blev en hit när den släpptes 2014. Två år senare släppte Sabina Ddumba det hyllade debutalbumet ”Homeward bound” och har sedan dess sålt platina med singlar som ”Not too young”.
– Genom att vara ute och spela låtarna live har jag kommit närmare skivan och mig själv. Jag gräver i deras historia och förstår mig själv genom dem. Jag fattar varför jag skrev dem, säger hon i ett pressmeddelande.
Under hösten syns hon som en av artisterna i ”Så mycket bättre” på TV4. Nu står det klart att hon ger hon sig ut på Sverigeturné och den 2 mars intar hon Malmö Lives scen. Med sig på turnén har hon ett storband med kör och blås.
– Jag går alltid in med 150 procent, för det måste vara på riktigt. Det händer att jag gråter när jag gör ”Scarred for life”, och att jag på riktigt blir arg på min mamma under ”Homeward bound”. Jag kände så mycket när jag skrev de låtarna, och på scen hittar jag tillbaka till de känslorna. Där får jag utlopp för sådant jag vanligtvis inte tillåter mig själv att känna. Det kanske också har att göra med att jag sjungit mycket gospel – då handlar mycket om att ha känslorna utanpå, säger Sabina Ddumba i ett pressmeddelande.
Gå till toppen