Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

12 000 barn flyr från Burma varje vecka

Fler än 500|000 rohingyer har flytt till grannlandet Bangladesh för att undkomma den burmesiska arméns våld.Bild: Jonas Gratzer/TT
Mer än en halv miljon rohingyer har flytt från det orosdrabbade Burma till grannlandet Bangladesh sedan slutet av augusti.
Nu kommer nya oroväckande siffror: 12 000 rohingyabarn flyr över gränsen varje vecka, enligt en rapport från FN-organet Unicef.
De riskerar undernäring och vattenburna sjukdomar i de överfulla flyktinglägren som bildats för den statslösa muslimska befolkningen.
"Många flyende rohingyabarn i Bangladesh har sett ohyggligheter i Burma som inget barn någonsin ska behöva se", säger Unicefchefen Anthony Lake i ett uttalande.
I kaoset som råder i flyktinglägren är barnen också särskilt utsatta för exempelvis trafficking, varnar Unicef i rapporten.
Enligt människorättsorganisationen Amnesty har burmesiska säkerhetsstyrkor utsatt rohingyer för en utbredd systematisk attack som utgör brott mot mänskligheten. FN har liknat våldet vid etnisk rensning.
Gå till toppen