Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

4000 Malmöbor får se premiären av ”Bron 4” – gratisbiljetterna slut på kort tid

På nyårsdagen sänds det första avsnittet av sista säsongen av ”Bron” på SVT. Men redan två veckor tidigare kommer över 4000 Malmöbor att få se de första två avsnitten vid en stora galapremiär på Malmö Arena.

Sofia Helin, som spelar Saga Noren, kommer att vara närvarande vid smygpremiären av Brons sista säsong.Bild: Carolina Romare
Tv-serien ”Bron” har verkligen placerat Malmö på tv-världskartan. Något som Malmö stad insåg redan efter första säsongen och började då stötta inspelningarna finansiellt. Den kommande fjärde säsongen har Malmö stad stöttat med en miljon kronor. Samtidigt har Malmöborna fått handskas med inspelningar i form av avspärrningar och ombyggda miljöer.
För att tacka Malmöborna för detta bjuder nu Malmö stad in minst 4 000 Malmöbor till en exklusiv smygpremiär av ”Bron 4” på Malmö Arena. Den 14 december klockan 17.30 blir det röda-mattan-premiär på Arenan.
– Tidigare säsonger har vi bjudit in en mindre skara av vip-människor till en smygpremiär, men den här gången vill vi bredda och bjuda in så många som möjligt. Det här är ett sätt för oss att tacka för alla de här åren då Bron spelats in i Malmö, säger Dick Fredholm, kommunikationschef på kulturförvaltningen i Malmö.
Därför började man i måndags lägga ut ett erbjudande på vissa av kommunens informationsskärmar om gratisbiljetter till smygpremiären. Mest som ett test för att se hur många som verkligen uppmärksammar budskapen på skärmarna.
– Men det har inte gått jättebra, erkänner Dick Fredholm.
För att få fribiljetter till smygpremiären ska man gå in på webbsidan bronfyra.se och det är först till kvarn som gäller. Max två biljetter per person är det som gäller.
– Just nu har vi 4 100 biljetter för vi vill att alla ska få en maximal filmisk upplevelse, men vi har en dialog med den tekniska leverantören om att kunna frigöra ytterligare 1 000 biljetter. Samtidigt som vi vill att så många som möjligt ska få tillgång till premiären så vill vi inte förstöra den konstnärliga upplevelsen med ljud och bild, säger Dick Fredholm.
Vad kommer att hända under smygpremiären?
– Man kommer att mötas av röda mattor, en fotovägg, en mikroutställning i foajén med bland annat Saga Noréns Porsche och lite tävlingar. Sen kommer Sofia Helin att hälsa välkommen och prata innan visningen. Vi hoppas även få en orkester dit för att spela ledmotivet, berättar Dick Fredholm.
Den fjärde och sista säsongen av "Bron" kommer att börja visas på nyårsdagen den 1 januari 2018 i SVT. Under fredagskvällen tog alla 4000 gratisbiljetter till premiären av Bron på Malmö Arena slut.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen