Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Dygnet runt

Christer Björkman bjuder Malmö på artistkavalkad, vinföredrag och schlagerkaraoke

Om tre veckor intar Christer Björkman Malmö Live och har bjudit in den svenska artisteliten till ett tre dagar långt schlagerparty. Men även för dem som inte vill gå på de glammiga konserterna så finns det ett gratisprogram att ta del av.

Christer Björkman presenterade under fredagen programmet till "I huvudet på"-helgen på Malmö Live den 10–12 november.Bild: Karolina Rosenqvist
I våras blev det klart att schlagergeneralen Christer Björkman får ta över Malmö Live konserthus en hel helg i november med konceptet ”I huvudet på”. Först ut att få det uppdraget var sångerskan Annika Norlin från Säkert och Hello Saferide. Malmö Live-producenten Anna Storåkers träffade Annika Norlin på fredagsmorgonen efter att Norlin haft ett framträdande på Malmö stadsbibliotek på torsdagskvällen och då pratade de om ”I huvudet på”.
– Hon bad mig hälsa Christer att det är det roligare och läskigaste hon gjort i sitt liv. Att det i efterhand är folk som hör av sig och säger att det förändrat deras liv att de fick den här inblicken i hennes huvud. ”I huvudet på” skapar något bestående och tar bort avståndet mellan publik och artist, säger Anna Storåkers.
– Det känns helt fantastiskt att få vara tillbaka i Malmö och i det här fantastiska huset. Att få vara ansvarig för en hel helg känns jättehäftigt och det är först nu när man står här och ser affischerna som man inser att det verkligen kommer att ske, säger Christer Björkman.
Christer Björkman-helgen den 10–12 november är uppbyggd enligt följande:

Fredagen 10 november

Inleds med en afterwork med schlagertema, quiz med Melodifestivalklubben och fotobås i foajén. Klockan 19 är det dags för den stora galaföreställningen ”Smärta till hjärta”.
– Det är lite som ett ”Här är ditt liv” för Christer, säger producenten Helene Gustafsson.
– Den kommer att innehålla musik som präglat mig och handla om mitt liv, säger Christer Björkman.
På scen kommer Sarah Dawn Finer, Lill Lindfors, Maia Hirasawa, Shirley Clamp, Love Antell, Malmö Vokalensemble och Malmö symfoniorkester att stå tillsammans med Christer Björkman. Bee Gees ”If I can’t have you”, Donna Summers ”I feel love”, Ted Gärdestad-potpurri, Stevie Wonders ”Uptight”, The Arks ”The worrying kind” och Lill Lindfors ”Du är den ende” är bland låtarna som ska framföras. Christer Björkman ska själv framföra en låt ur den franska musikalen ”De tio budorden”.
– Att få sjunga den till en full symfoniorkester är en dröm sedan jag hörde den för första gången. Men också fullständigt dumdristigt, säger Christer Björkman.

Lördagen den 11 november

Kommer att innehålla en hel del gratisaktiviteter. Bland annat låtskrivarverkstad med Anderz Wrethov, schlagerkonsert med Malmö Lives lunchkör, karaoke med dragqueensångerskan Babushka, pop-up-salong, Mello-verkstad där man kan tillverka sina egna mini-artister och dessutom en föreläsningsserie som heter ”5 x Christer”.
– Den bygger på fem ämnen som ligger Christer varmt om hjärtat. Så det blir tio minuter var varje person, säger Helene Gustafsson.
Sommelieren Erik Schneider ska berätta om viner, historikern Svante Norrhem om hbtq och småstaden, inredaren Isabell Andén om heminredning, landskapsarkitekten Mona Wembling om perenner och Sara Andersson från Melodifestivalklubben ska prata om … schlager.
Den stora grejen på lördagen är konserten ”Christers Mellomani” som ges två gånger under kvällen. Petra Mede håller i showen och inbjudna är Charlotte Perrelli, Björn Ranelid, Oscar Zia, Ann-Lie Rydé, Brandsta City Släckers, Shirley Clamp, Ace Wilder, Nanne Grönvall, Andreas Johnson, Sarah Dawn Finer, Magnus Carlsson, Ann-Christine Bärnsten, Lizette Pålsson och Claes-Göran Hederström.
– För mig är det extra kul att Claes-Göran kommer eftersom han drabbade mig när jag var tio år. Han är skälet till att jag står här, säger Christer Björkman.
Artisterna ska främst sjunga sina egna låtar, men i oväntade tappningar.
Efter konserterna arrangeras Klubb Euphoria med ett gäng schlager-dj:s: Ronny & Ken från QX, Barbados-sångaren Mathias Holmgren och Malmö-dj:n Sofie Lood.
– Vi försöker också hitta Sveriges största discokula att sätta upp i salongen, säger producenten Anna Storåkers.

Söndagen den 12 november

På söndagseftermiddagen ska musikåret 1992 hyllas med hjälp av Niklas Strömstedt. Han ska göra en scenversion av sitt tv-program ”Tack för musiken” där han ska intervjua Christer Björkman och samtidigt gästas av en rad artister som ska sjunga låtar från 1992. Bland annat ska Niklas Strömstedt, Christer Björkman och Malmösångaren Albin Gromer framföra Björkmans egna ”Imorgon är en annan dag”.
– En Herreys-version helt enkelt, säger Christer Björkman.
På scen ska även Patrik Isaksson tolka Lisa Nilssons ”Himlen runt hörnet”, Albin Gromer ska sjunga Orups ”Stockholm” och Steso Songs ska framföra Irma Schultz ”Precis som du”. Även Loulou Lamotte och Naomi Wiehe ska uppträda och det blir ungefär tre nummer per artist.
Bland låtarna finns även Eva Dahlgrens ”Vem tänder stjärnorna”, Lasse Berghagens ”Stockholm i mitt hjärta” och Mauro Scoccos ”Till dom ensamma”.
– Vi har även dammat av lamporna som användes på Palladium när Carola vann Melodifestivalen med ”Främling”, så vi ska skapa en varm känsla inne i konsertsalen, säger Anna Storåkers.
Christer Björkman själv är lite lätt orolig för söndagen.
– Niklas vet så förfärligt mycket om mig, vilket är oroande. Jag har gett honom helt fria händer, så han får forma det hur han vill och jag räknar med att det blir överraskande, säger Christer Björkman.
– För mig handlar hela helgen om att släppa sargen och bara kasta sig ut, säger Christer Björkman.
Håll koll på Malmös nöjesliv – följ Dygnet Runt på Facebook
Genom att kommentera på Sydsvenskan.se godkänner du våra regler

Regler för kommentarer

Välkommen att kommentera artiklar på Sydsvenskan.se!

Tänk på att:

 • Visa respekt för de personer eller företeelser som nämns i artiklarna.
 • Visa respekt för övriga debattörer.
 • Håll er till saken.
 • Spamma inte.
 • Inte skriva för långt. Över 500 tecken är det.
 • Dina kommentarer kan komma att användas på andra ställen på Sydsvenskan.se och Sydsvenskan papperstidning.

Det här är inte ok:

 • Kommentarer om etnisk tillhörighet, kön, sexuell läggning, politisk eller religiös tillhörighet om de saknar relevans i sammanhanget.
 • Rasistiska, homofobiska eller sexistiska yttranden eller budskap och sådana som hetsar mot eller uttrycker hat mot troende.
 • Kommersiella budskap eller marknadsföring, erbjudanden om pengar eller gåvor.
 • Upphovsrättsligt skyddat material som du själv inte har skapat eller har rättigheterna till.
 • Uppmaningar till brott eller agerande som strider mot svensk lag.
 • Hot, trakasserier och skvaller.
 • Att du utger dig för att vara någon annan existerande person.

Redaktionen följer debatten på sajten och förbehåller sig rätten att ta bort olämpliga inlägg. Användare som inte respekterar debattreglerna stängs av från möjligheten att kommentera artiklar.

Gå till toppen