Sverige

Skottskadad man i södra Stockholm avliden

En av de två personer som skottskadades i södra Stockholm på torsdagskvällen – en man i 25-årsåldern – har avlidit av sina skador. Polisen har hållit 30-40 förhör i ärendet. Ingen har frihetsberövats.

Två personer har skjutits i Stockholm. En av dem har avlidit. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisen utreder ett mord och ett mordförsök och har tillsatt stora resurser, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
– Vi vill få tag i vittnen som kan berätta vad de har sett och gjort för iakttagelser. Därför har det hållits en hel del förhör under kvällen och natten, som vi ska sammanställa och se om vi kan komplettera med, säger han.
Det var strax före klockan 23 på torsdagen som polisen larmades om smällar i området Dalen, där två skottskadade män senare påträffades utomhus.
Under kvällen och natten har det hållits mellan 30 och 40 förhör i ärendet. Men det finns ingen misstänkt och ingen har frihetsberövats.
Den andre skjutne mannen ska enligt polisen inte ha livshotande skador.
Personerna som slog larm talade om mellan tre och fem skott, enligt polisen.
– Vittnen har pekat ut flera personer som lämnat platsen, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen i Stockholm.
Polisens avspärrningar har hävts.
– Nu sätter vi in det vi kallar en trygghetsskapande insats på plats. Dels för att lugna oroliga, dels för att fånga upp ytterligare vittnen, säger Lars Byström.
Gå till toppen